Nova má licenci pro nové kanály: fandu a Nova News

TV Nova

TV Nova Zdroj: tv.nova.cz

Společnost CET 21, která vlastní televizi Nova, bude moci svůj připravovaný kanál „fanda“ vysílat i přes satelit. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) jí k tomu udělila licenci. S vysíláním přes pozemní vysílače a v kabelové televizi rada souhlasila již dříve. Rada firmě zároveň udělila licenci k novému zpravodajskému programu NOVA NEWS, který má být šířený po internetu.

Program fanda určený hlavně mužskému publiku má být tematicky zaměřený na sport, dramatickou a dokumentární tvorbu především americké provenience. Z filmů se chce soustředit na akční, kriminální a sci-fi žánr. Ze sportů zejména fotbal, hokej a motorismus.

Denně by měl vysílat 18 až 20 hodin. Pracovní název této stanice původně zněl Kanál 5 a Nova pro něj loni v srpnu získala licence na pozemní a kabelové vysílání. Na samotné spuštění má televize jeden rok.

Zpravodajská a publicistická stanice NOVA NEWS získala dvanáctiletou licenci pro šíření prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, tedy přes internet. Na programu bude mít zpravodajství, publicistiku či zábavní pořady vlastní výroby. Vysílat by měla 18 hodin denně. Stanici stejného názvu přitom Nova avizovala již před lety při rozjezdu tuzemské digitální televize. Tehdy do soutěže o volné licence přihlásila vedle Nova news také například Nova seriál, Nova film a Nova sport.

Nova má nyní čtyři stanice, a to Nova, Nova Cinema, československou verzi hudební stanice MTV a sportovní kanál Nova Sport.