Osm českých firem je mezi 500 nejrychleji rostoucích v regionu

LiveSport

LiveSport Zdroj: LiveSport

Mezi 500 nejrychleji rostoucími firmami v Evropě, na Blízkém východě a Africe je i osm podniků z Česka. Loni jich bylo sedm. Nejlépe z nich si letos vedl výsledkový portál LiveSport, který skončil v žebříčku Technology Fast 500 na 17. místě. Uvedla to firma Deloitte, která žebříček porovnávající obrat firem za posledních pět let sestavuje.

Druhou nejúspěšnější českou firmou byl provozovatel serveru Parfums.cz Internet Shop na 24. místě. Za první stovkou pak skončily společnosti Kentico software, GEM System, ZOOM International, INSIA, Mainstream Technologies a Logio. Žebříček zahrnuje firmy z oborů technologie, média, telekomunikace, biomedicínské vědy a ekotechnologie.

Letošním vítězem se stala turecká společnost Logic Bilisim, která vykázala v uplynulých pěti letech nárůst tržeb ve výši 28 617 procent. Společnost sídlí v Istanbulu a specializuje se na poskytování infrastruktury pro mobilní technologie. Na dalších místech skončil britský výrobce periférií Fixnetix a internetová firma LeadPoint s růstem 24 557, respektive 21 801 procent. LiveSport rostl o 5820 procent.