Pavel Zuna je ředitelem RTA

Pavel Zuna

Pavel Zuna

Někdejší televizní moderátor, šéfredaktor a mediální manažer Pavel Zuna se stal novým výkonným ředitelem televize RTA. Na starosti bude mít fungování šesti regionálních studií Regionální Televizní Agentury, která působí v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Zlíně a Hradci Králové.

Server česká média informuje, že Zuna do RTA nastoupil po změně vlastníka televize. Její prodej před časem potvrdil podnikatel a také vydavatel serveru Česká média Jaroslav Berka. Ten prodal studia RTA na podzim letošního roku a v současné době není jejich vlastník znám.

Zuna od roku 1991 pracoval jako redaktor a moderátor Československé a později České televize. Od dubna 1998 devět měsíců působil jako tiskový mluvčí tabákové společnosti Philip Morris. V letech 1999 až 2006 pracoval na Nově, byl moderátorem zpráv, šéfredaktorem zpravodajství a náměstkem odpovědným za program; podílel se na pořadech Česko hledá SuperStar, Výměna manželek či Víkend. Po odchodu z Novy Zuna spolupracoval na marketingových produktech s ruskou společností Home Credit and Finance Bank. Na Primě od února 2007 do konce roku 2008 moderoval soutěž Ber nebo neber. V září 2007 se stal šéfredaktorem zpravodajství, za rok dostal na starost publicistiku.

Po svém odchodu z Primy před dvěma lety Zuna působil od května 2010 jako programový ředitel internetové televize Stream.cz. Letos v červnu na své pozici skončil, důvodem byly změny, které na serveru po jeho převzetí provedl nový většinový vlastník Seznam.cz.