Tipsport spustil internetovou sportovní televizi

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk/Martin Sterba

Sázková kancelář Tipsport spustila internetovou sportovní televizi TV Tipsport. Její zprovoznění a získání vysílacích práv stálo desítky milionů korun. Pilířem elektronického vysílání jsou přenosy z české hokejové extraligy. Tipsport chce nabídku rozšiřovat. Aktuálně získal práva na vysílání přenosů z tenisového grandslamového turnaje Australian Open v lednu 2012, brzy spustí zápasy basketbalové Euroligy mužů i žen.

Sledování sportovní televize je nyní po registraci zdarma. Firma zatím zpoplatnění pro diváky nechystá. „Teoretickou možností do budoucna je například, že by za sledování platili ti, kteří si během přenosu nevsadí,“ uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Tipsport spolupracuje na vysílání se společností BPA sport marketing, která je držitelkou centrálních marketingových a televizních práv na extraligu ledního hokeje.

„Během prvního měsíce po spuštění internetové sportovní televize TV Tipsport sledovalo některý z online přenosů téměř 300 tisíc reálných uživatelů,“ sdělil Ježek. „Další investice do televize se budou odvíjet od zájmu a reakce diváků,“ dodal.

Tipsport měl loni čistý zisk 577,5 milionu korun, z toho výrazný podíl tvoří dividendy z dceřiných firem zaměřených zejména na kurzové sázení z nerozděleného zisku za předchozí léta ve výši 559 milionů korun.