Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze

Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze

Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze

Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze
Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze
Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze
Úspěchy Anglo-americké vysoké školy v Praze
4
Fotogalerie
ANGLO-AMERICKÁ VYSOKÁ ŠKOLA, o.p.s., (AAVŠ) je nejstarší soukromou vysokou školou v ČR. Poskytuje kvalitní vysokoškolské vzdělání v anglickém jazyce. V současné době má škola přes 900 studentů z celého světa.

Tento rok je pro AAVŠ stěžejní. Škola se přestěhovala do nových prostor v Thurn-Taxisově paláci, kde oficiálně zahájila provoz v lednu 2015 v Letenské ulici. Smlouvu o budoucím využití Thurn-Taxisova paláce podepsal starosta Praha 1 Oldřich Lomecký i zástupci Anglo-americké vysoké školy. Budova se otevřela po více než rok trvajících opravách.

Nadále, jako první a doposud jediné neamerické akademické instituci byl AAVŠ přiznán status kandidatury na prestižní americkou akreditaci WASC (The Western Association of Schools and Colleges). Tuto akreditaci mají nejznámější americké univerzity na západním pobřeží. Tento velký vývoj by měl přilákat dalších tisíce zahraničních studentů. „Status kandidatury řadí AAVŠ mezi přední světové anglicky vyučující vysokoškolské instituce v neanglicky mluvících zemích,“ uvedl Assoc. Prof. Alan Krautstengl, Ph.D., rektor AAVŠ.

Akreditací WASC se chlubí přední americké univerzity, jako jsou například soukromé Chapman University či Stanford University nebo státní jako University of California, Berkeley či Califiornia Institute of Technology. Přiznání statusu kandidatury znamená, že AAVŠ je po čtyřletém procesu na dobré cestě k získání akreditace, a to především díky excelentním výkonům, kvalitě a efektivitě vzdělání, jež poskytuje.

AAVŠ také poskytuje unikátní systém prospěchových stipendií, díky kterému mohou ti nejlepší studenti studovat zadarmo na základě dosaženého studijního průměru GPA (Grade Point Average).

GPA: 3.9+ do 4.0 - Výše slevy školného: 100 %
GPA: 3.8+ do 3.9 - Výše slevy školného: 70 %
GPA: 3.7+ do 3.8 - Výše slevy školného: 50 %
GPA: 3.6+ do 3.7 - Výše slevy školného: 30 %
GPA: 3.5 do 3.6 - Výše slevy školného: 10 %

AAVŠ nabízí bakalářské a magisterské programy v následujících oborech:

Ekonomika a management (Business Administration)
Humanitní studia a společenské vědy (Humanities and Social studies)
Mezinárodní vztahy a diplomacie (International Relations and Diplomacy)
Žurnalistika (Journalism)
Právo (John H. Carey II School of Law)

Od podzimu 2008, AAVŠ nabízí MBA program ve spolupráci s Argyros School of Business and Economics, Chapman University. MBA program na AAVŠ trvá 17měsíců a výuka je organizována víkendovou formou a je založena na nejlepších anglo-amerických vzdělávacích tradicích. Program v rámci povinných předmětů pokrývá všechny důležité aspekty řízení podniku: finance, účetnictví, management, marketing, i strategické řízení.

Část programu se může absolvovat v Chapman University v Kalifornii.

Více informací o MBA program naleznete na www.praguemba.comwww.aauni.edu.