Erupce realitních bondů. Skupina ČMN si jde pro pět miliard, jednu musí letos vrátit

Realitní skupina Českomoravská nemovitostní se už poosmé vrací ve velkém stylu na český dluhopisový trh.

Realitní skupina Českomoravská nemovitostní se už poosmé vrací ve velkém stylu na český dluhopisový trh. Zdroj: Českomoravská nemovitostní

Realitní skupina Českomoravská nemovitostní se už poosmé vrací ve velkém stylu na dluhopisový trh. Až pro pět miliard korun od investorů všech typů si jde na trh její dceřiná Českomoravská Projektová VI založená teprve letos koncem března právě pro tento účel. Pro skupinu ČMN historicky již osmý dluhopisový prospekt schválila firmě v červenci Česká národní banka. Získané peníze mají posloužit na strategické nákupy, byznysmeni totiž vzhledem k situaci očekávají příliv nemovitostí na trh. Bezmála miliardu firmě však jen do konce letošního roku uzmou splátky starších dluhů. 

„Na trhu se začínají objevovat velmi zajímavé příležitosti a jsme si jisti, že budou přibývat. Chceme proto být připraveni reagovat rychle. Tato strategie se nám v minulosti osvědčila,“ říká šéf a spolumajitel Českomoravské nemovitostní Radek Stacha. Dluhopisy míří na individuální i institucionální investory.

„Cílem je budovat strategické partnerství, proto úrok bude odpovídat podmínkám na trhu a faktu, že míra obsazenosti budov je 98 procent a nájemní smlouvy jsou uzavřeny s renomovanými nájemci na dobu více než pěti let,“ doplnil druhý podílník skupiny Josef Eim. S jakým výnosem nakonec papíry budou, ČMN nicméně neuvedla s odkazem, že má odpovídat tržnímu standardu pro tento typ investice.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!