Hon na drobné investory. Creditas miliardáře Hubáčka hrne na trh bondy za stamiliony

Vizualizace nájemního projektu LOOX Prosek, který pro Creditas Real Estate navrhl ateliér QARTA architektura.

Vizualizace nájemního projektu LOOX Prosek, který pro Creditas Real Estate navrhl ateliér QARTA architektura. Zdroj: Creditas Real Estate

Firma z investiční skupiny Creditas miliardáře Pavla Hubáčka nabídne malým hráčům velký balík bondů. Jen na drobné investory totiž cílí chystaná emise dluhopisů společnosti Creditas Invest I. Skupina plánuje v příštích měsících prodat papíry za nižší stamiliony korun. Právě v těchto chvílích firma počítá výnos, který zájemcům nabídne. Podle expertů bude muset investory v prostředí stále masivní inflace přesvědčit až dvouciferným procentem. Zelenou pro emisi v objemu až půldruhé miliardy korun dala Creditasu v červnu Česká národní banka.

„Předpokládáme úpis dluhopisů v hodnotě nižších stovek milionů korun. Tyto cenné papíry jsou určeny pro retailové investory a poslouží skupině na spolufinancování projektů především v energetice a developmentu,“ uvádí šéfka komunikace Creditasu Lucie Brunclíková. Velké plány má firma primárně v energetice. „Do roku 2030 plánuje skupina provozovat agregační blok s výkonem tisíce megawattů, což si vyžádá investici kolem dvaceti miliard korun,“ naznačuje Brunclíková konkrétní směr peněz. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!