Pět kryptoměn, z nichž brutální propad udělal investiční šanci pro otrlé

Pět kryptoměn, z nichž brutální propad udělal investiční šanci pro otrlé

Pět kryptoměn, z nichž brutální propad udělal investiční šanci pro otrlé Zdroj: Pexels

Kryptoměny lze nakupovat i ve speciálních bankomatech. Řadu nezkušených zájemců o virtuální mince ale odrazuje nepříliš pozitivní nálada na trhu.
2
Fotogalerie

Buďte chamtiví tehdy, když se ostatní třesou strachy. Korekce trhu kryptoměn dává vzpomenout na populární investiční poučku Warrena Buffetta. Řada digitálních měn odepsala od rekordních valuací vyšší desítky procent a část expertů pomalu vyhlíží dno, odkud by se mohly odrazit.

O zhruba půl bilionu dolarů klesla podle údajů portálu CoinMarketCap od začátku roku celková tržní kapitalizace virtuálních mincí. Nyní činí 1,7 bilionu dolarů. Bitcoinu, nejdůležitější kryptoměně, do jeho nejhlubších historických poklesů stále chybí několik desítek procentních bodů.

U řady ostatních virtuálních mincí už lze narazit na potenciálně lukrativní „slevy“. Aktuální Krypto-graf týdne nabízí výběr pěti takových kryptoměn spadajících mezi padesátku nejrozšířenějších.

Co (ne)dělat, abyste nepřišli kvůli kryptoměnám o peníze:

Video placeholde
• Videohub

Solana (SOL)

Jedna z nejrychleji rostoucích virtuálních měn loňského roku prošla citelnou korekcí. Od cenových maxim odepsala 60 procent. Za posledních sedm dní ovšem posílila o pětinu navzdory velkému hackerskému útoku na decentralizovaný finanční protokol Wormhole, jehož tvůrci využívali právě blockchain Solana.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!