BMW M3 Competition Edition: oslava i loučení

BMW M3 Competition Edition

BMW M3 Competition Edition Zdroj: Autorevue.cz

BMW M3 Competition Edition
BMW M3 Competition Edition
BMW M3 Competition Edition
BMW M3 Competition Edition
BMW M3 Competition Edition
5
Fotogalerie
Speciálně pro americké zákazníky vznikne čtyřicetikusová série Competition Edition odvozená ze stávajícího BMW M3.

Nová generace legendárního modelu M3 vyladěná z nové generace BMW 3 (F30) již klepe na dveře, ale v USA hodlají podpořit odbyt té aktuální prezentací série Competition Edition, jež bude čítat jen 40 vozů. Opatřeny budou výhradně karoserií kupé a metalickým lakováním Frozen Silver z nabídky program BMW Individual.

V USA jsou s modelovými roky vždy o jeden napřed před ostatními trhy, proto BMW M3 Competition Edition může slavit 40. výročí založení divize M, jež byla založena v roce 1972. Zároveň má jít o důstojné rozloučení se stávající generací BMW M3. Na americkém trhu budou čtyři desítky vozů rozděleny mezi akreditovaná prodejní místa BMW M Division.

Prodávat se mají v přepočtu za 1 475 000 Kč, což je o více než 380 000 Kč vyšší cena než u standardního kupé BMW M3. A co zákazník za tento příplatek získá? Moc toho věru není, převažovat má zřejmě dobrý pocit z vlastnictví čehosi výlučného. Zvenčí si všimneme kromě již zmíněného lakování a devatenáctipalcových litých ráfků M3 GTS prakticky jen černých mřížek na kapotě, v blatnících a „ledvinkách“ masky a černých koncovek výfuků.

Interiér série Competition Edition se vyznačuje čalouněním černou kůží Extended Novillo se stříbřitými doplňky a stehováním a Alcantarou potaženým volantem. Podvozek mírně přitvrdil a přiblížil se o 10 mm blíže vozovce, stabilizační soustava i řízení tuhosti tlumičů dostaly nový program. Na čtyřlitrové, osmiválcové pohonné jednotce se nic nezměnilo.

Autorevue.cz