Cesta z domu na sjezdovku trvá pár minut

Víte, kde můžete dojet trolejbusem skoro až ke sjezdovce? Jedině ve Zlíně. Pravda, trochu přeháním. Od trolejbusu je to „na kopec“ ještě pořádná štreka po chodníku Gahurovým prospektem. Ale rozhodně není v České republice mnoho měst, které mají sjezdovku pár minut od centra. Sjezdovku dlouhou dvě stě dvacet metrů s převýšením šestačtyřicet metrů.

Letos to sice vypadalo, že ve Zlíně nezasněží a nezasněží, ale nakonec přišel mráz ze Sibiře, a tak mohli na svahu zasněžovat aspoň uměle. A nasněžili tam pár desítek centimetrů. Takže se mohly rozjet nové turnikety na odbavování lyžařů i dva nové dopravníkové pásy pro děti. Jeden padesátimetrový a druhý dvojnásobně dlouhý. Jezdit se tady dá už od devíti hodin od rána a končí se v sedm. Občas na Svahu Zlín pořádají i večerní lyžování. To potom světla na sjezdovce září až do devíti večer.

Komfort pro lyžaře se na svahu stále zlepšuje. Na svahu funguje i servis lyží a snowboardů. Před hlavní budovou postavili opěrnou zídku, k dětskému parku vedou dva nové vstupy a celé dětské hřiště na pravé straně svahu o dvě stě metrů rozšířili. Je tady široká a dostatečně plytká cvičná louka pro ty nejmenší a dětský park s oblíbenými dětskými překážkami. V týdnu zde trénují první obloučky na lyžích děti z lyžařské školičky. Rodiče je mohou zatím sledovat z vyhřátého Igloo baru, prosklené kupole na úpatí sjezdovky, kde sálá teplo z krbu. V bufetu se dá koupit i teplá polévka a hlavní jídlo, takže největší vytrvalci můžou lyžovat celý den a navečer, když už na svahu vypnou umělé osvětlené, se během pár minut přesunou domů. To je největší výhoda lyžování ve městě.