Cimex investuje do dronů, zvažuje i zahraniční expanzi

V hotelu Orea Pyramida se usídlila vůbec první kamenná prodejna dronů v Česku.

V hotelu Orea Pyramida se usídlila vůbec první kamenná prodejna dronů v Česku. Zdroj: Cimex

Významný hráč z realitní a hotelové branže Cimex vložil kapitál do prodeje a servisu dronů. Společnost chystá také investice do start-upů v řádu desítek milionů korun.

Rostoucí obliba dálkově řízených létajících mašinek přilákala do branže velkého hráče z realit. Skupina Cimex odstartovala projekt Land of Drones, jehož součástí je nejen e-shop, ale také vůbec první kamenná prodejna dronů v Česku. Prostory našla v hotelu Orea Pyramida v Praze 6.

„Ve využití dronů vidíme velký potenciál, jde o technologii budoucnosti, která je schopna výrazně zefektivnit celou řadu činností,“ uvedl generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar. Proto se kromě prodeje firma zaměří i na další servis letadélek pro amatéry i profesionály.

Kromě tuzemska sonduje Cimex s drony také možnosti dalších trhů ve střední a východní Evropě. V závislosti na úspěchu pilotního projektu v Česku plánuje případnou mezinárodní expanzi na rok 2016. Úspěch v cizině má společnosti zajistit i zaregistrovaná doména eshopu Landofdrones.com. Název odkazuje na společnost Land of Drones, do níž Cimex projekt zaparkoval.

Další výzvy
Kromě dronů připravuje skupina ovládaná velkopodnikatelem Petrem Lukešem rovněž investice do start-upů, a to nejen technologických. Na tento účel má společnost připraveno několik desítek milionů korun.
Cimex letos nastartoval také novou vlnu expanze v realitách s pomocí nového fondu Edulios. Firma též posiluje svůj hotelový byznys, do něhož patří přední tuzemský ubytovací řetězec Orea.