Čuprovo DameJidlo.cz cílí na tržby hodně přes čtvrt miliardy

Tomáš Čupr

Tomáš Čupr Zdroj: Tomas Zelezny

Lídr tuzemského trhu s rozvozem jídla plánuje příští rok výrazné zvýšení tržeb na 350 milionů korun. Za letošní rok projekt DameJidlo.cz internetového podnikatele Tomáše Čupra a společnosti Miton utrží sto až 150 milionů.

„Měsíčně utržíme kolem dvaceti milionů korun. Když jsme před rokem firmu přebírali, tak dělala měsíčně milion a půl,“ uvedl v rozhovoru pro deník E15 Čupr.

Kromě expanze na českém trhu má už společnost za sebou rozšíření byznysu také na Slovensko. „Teď jsme zhruba na sedmi desítkách tisíc objednávek měsíčně. Strop vidím v nízkých stovkách tisíc,“ poznamenal Čupr.

Ziskovosti představitelé projektu DameJidlo.cz zatím neuvádí. Čupr však říká, že se priorita na začátku projektu nachází jinde než ve vybírání zisků. „Samozřejmě jsme v prvním roce, takže investujeme, co to jde,“ poznamenal podnikatel.

Do povědomí veřejnosti se Čupr dostal jako zakladatel Slevomatu. V něm má sice podíl, manažersky už ho ale neřídí. Internetový byznysmen připouští, že bude stejně postupovat i s DameJidlo.cz.

Nový projekt chce ale stavět na základech, jež vytvořil s rozvozem jídla. K úspěchu má přispět i nová logistika. „Láká mě například rozvoz potravin. To je služba, která tu sice už částečně je, ale jde podle mě výrazně zlepšit a zjednodušit,“ naznačuje Čupr.

Rozhovor s Tomášem Čuprem čtěte v deníku E15 zítra.