Gilmour vystoupí v Pompejích jako před mnoha lety Pink Floyd

David Gilmour

David Gilmour Zdroj: Profimedia.cz

Britský hudebník, kytarista a zpěvák skupiny Pink Floyd David Gilmour vystoupí v létě v antickém amfiteátru v Pompejích, kde před 45 lety hrála celá jeho slavná skupina a vytvořila legendární koncertní film Pink Floyd: Live at Pompeii. Sdělil to italský ministr kultury a turismu Dario Franceschini.

Sedmdesátiletý Gilmour se vrátí hrát do Pompejí 7. a 8. července. V amfiteátru, který byl při hraní Pink Floyd v roce 1972 bez publika, pouze s filmovým štábem, se nyní očekávají tisíce diváků. Pořízený filmový záznam nejmodernější technikou bude poté promítán tři dny v kinech po světě a nakonec nabídnut na DVD.

Mimořádné vystoupení v Pompejích, které jsou po římském Koloseu druhým nejnavštěvovanějším turistickým objektem v Itálii, se uskuteční v rámci mezinárodního turné, které začne koncem června v Polsku. Koncertní šňůru pořádá Gilmour na podporu svého nejnovějšího sólového alba Rattle that Lock, které se umístilo v čele hitparád mnoha zemí.

Velký amfiteátr v PompejíchVelký amfiteátr v Pompejích

Po Gilmourovi v místě, které zakonzervovala erupce sopky Vesuv v srpnu roku 79, vystoupí 12. července také britský skladatel a zpěvák Elton John.