Google se prý stane mobilním operátorem. Můžeme čekat další revoluci?

Google

Google Zdroj: ctk/AP

Google dělá hodně věcí. Nejvíce se točí kolem internetu, komunikace, smartphonů, a tak vás asi nepřekvapí zpráva, že se chce stát také mobilním operátorem. Ve firmě o tom za poslední roky uvažovali několikrát, poprvé dokonce ještě před vznikem Androidu v roce 2007. Mluvilo se o různých formách poskytování mobilních služeb, ale nikdy to nedopadlo.

Podle The Wall Street Journal je tentokrát Google těsně před podepsáním spolupráce se Sprintem a T-Mobilem, což jsou dva z kvarteta amerických síťových operátorů. Google by tak fungoval v roli virtuálního operátora.

Interní název projektu zní Nova a šéfuje mu dlouholetý googler Nick Fox. Testování služeb probíhalo zřejmě už po většinu loňského roku, podle některých zdrojů se uvažovalo o spuštění komerčního provozu už na podzim 2014.

Nechme se překvapit, co Google v roli mobilního operátora vymyslí. Je to jedna z těch firem, která je schopná změnit pravidla zaběhnuté hry, má blízko k moderním technologiím a (v neposlední řadě) na tomto projektu nepotřebuje vydělat (alespoň ze začátku). Budeme mít zase jednou Američanům co závidět?

Falešná SIM karta od GoogluFalešná SIM karta od Googlu | Zive.czObrázek SIM karty Google koloval internetem v roce 2011. Google měl fungovat jako virtuální oeprátor ve Španělsku, ukázalo se ale, že jde o podvrh (Zdroj: Živě.cz).