HTC ztrácí dech, zisky firmy se meziročně propadly o třetinu

Telefon HTC (ilustrační foto)

Telefon HTC (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-SA 2.0: John.Karakatsanis via Flickr

HTC zaznamenalo další meziroční pokles příjmů. Podle výsledků za listopad 2013 vykázal tchajwanský výrobce konsolidovaný příjem ve výši 523 milionů dolarů. V porovnání se stejným obdobím loňského roku jde o propad 2012 o 27,12 procenta.

Je ovšem nutné dodat, že oproti říjnovým příjmům došlo v listopadu k mírnému nárůstu o 3,18 procenta. Během prosince lze očekávat další vylepšení díky vánočním nákupům. O návratu k velkým ziskům však nemůže být řeč, jak je patrné z oficiálního prohlášení samotné firmy.

Vývoj příjmů HTCVývoj příjmů HTC | Dotekomanie.czZdroj: Dotekománie.cz

HTC: Levné telefony vyrábět nebudeme

Přes pokles příjmů i zisků se ale HTC odmítá vzdát své strategie a nadále bude vyrábět drahé telefony. V rozhovoru pro server CNET UK vedoucí online komunikace v HTC Jeff Gordon prohlásil, že společnost nemá v plánu měnit současný směr a stát se výrobcem levných zařízení. „Soupeřit o nejnižší marži s čínskými výrobci ZTE, Huawei nebo v blízké budoucnosti třeba s Amazonem je pošetilá hra,“ uvedl Gordon.

Už delší dobu se spekuluje, že by někdo skomírající HTC odkoupil. Jak už dříve informoval web E15.cz, mohl by to být Lenovo, aktuálně největší výrobce počítačů na světě.