Huawei chystá levný smartphone s Windows Phone 8

Huawei, ilustračn foto

Huawei, ilustračn foto Zdroj: news.brothersoft.com

Čínská společnost Huawei pracuje na cenově dostupném smartphonu s operačním systémem Windows Phone 8. Na blogu Weibo to krátce po setkání se Stevem Ballmerem uvedl viceprezident Huawei Yu Chengdong. Zástupci obou společností si dali dostaveníčko na tokijském summitu pro partnery Windows.

Nic bližšího jsme se zatím nedozvěděli, jen tolik, že jakmile bude Apollo venku, „Orel“ přistane na přístroji s logem Huawei jako na jednom z prvních. Tedy brzy po 20. červnu, pokud Microsoft opravdu představí novou verzi „mobilních oken“ na vývojářské konferenci v San Franciscu, jak se všeobecně předpokládá.

Microsoft zve na dostaveníčko ve slunné KaliforniiMicrosoft zve na dostaveníčko ve slunné Kalifornii | MobilMania.czMicrosoft zve na dostaveníčko ve slunné Kalifornii Zda to bude malý krok pro Huawei a velký skok pro Windows Phone ukáže až zájem zákazníků, kteří mají zájem o levné přístroje Huawei, ovšem s konkurenčním operačním systémem Google Android. Lze očekávat, že i nový smartphone s Windows Phone 8 bude vábit zákazníky na nižší cenu. Server IT Pro Portal zmiňuje dřívější spekulace o čtyřpalcovém modelu s cenovkou v přepočtu okolo 6 tisíc Kč. Jak se ovšem ukazuje na případu modelu Nokia Lumia 610, honba za nízkou cenou na úkor výkonu může být kontraproduktivní. Uvidíme jaký kompromis mezi cenou a výkonem zvolí Číňané.