Huawei letos vypustil do distribuce přes 100 milionů zařízení

Huawei

Huawei Zdroj: Profimedia.cz

Čínská společnost Huawei oznámila, že se jí v letošním roce podařilo překonat hranici 100 milionů zařízení uvedených do distribuce. Huawei je třetí největší výrobce smartphonů na světě.

Stomilionovou hranici představitelé společnosti zmínili již před pět měsíci, tvrdí web gsarena.com. Tehdy také ohlásili, že se překonaly předpokládanou distribuci telefonů - právě v květnu letošního roku se značka pochlubila, že dokázala prodat více než 10 milionů smartphonů za měsíc.

Huawei, kterou v roce 1987 založil bývalý čínský armádní důstojník Žen Čeng-fej, čelí podezření, že je úzce napojena na čínskou vládu. Firma tak v posledních letech zveřejňuje detailnější údaje o svém hospodaření a technologiích, aby tyto obavy zmírnila.

V Česku Huawei zvýšil zisk na 51,5 milionu korun
Největší dodavatel technologií pro české telekomunikační operátory, čínská firma Huawei, loni v Česku zvýšila zisk před zdaněním o 16 procent na 51,5 milionu korun. Tržby stouply o pětinu na 3,02 miliardy korun. Uvedla to česká pobočka společnosti.
Více než polovinu tržeb tvořily dodávky technologií pro mobilní i pevné sítě. Firma na českém trhu zároveň prodává vlastní mobilní telefony, tablety a modemy pro připojení k internetu. Na trhu mobilních telefonů v ČR je zhruba šestá.
Huawei nyní pro všechny tři operátory zajišťuje výstavbu sítí LTE, podílela se i na modernizaci sítí GSM a budování 3G infrastruktury. Má na starosti také správu sítě O2.