Huawei předvedla nejtenčí telefon na světě

Huawei

Huawei Zdroj: mobilmania.cz

Čínská telekomunikační společnost Huawei předvedla svůj nový vlajkový telefon Ascend P6. Se šířkou 6,18 milimetru to bude nejtenčí chytrý telefon na světě. Svou prezentací potvrdila firma ambice stát se konkurentem největších světových prodejců smartphonů Apple a Samsung.

Zatímco dosud si Huawei vybírala pro předvádění nových produktů telekomunikační veletrhy a podobné akce, dnes uspořádala samostatnou prezentaci ve výstavním centru na severu Londýna. Tím se chce připodobnit k Applu a Samsungu, kteří předvádějí nové výrobky už řadu let na vysoce sledovaných samostatných akcích. Sledujte prezentaci na Mobilmania.cz.

Huawei, která je původně výrobcem telekomunikačních zařízení, má vlastní značku telefonů teprve tři roky. V letošním prvním čtvrtletí už byla čtvrtým největším prodejcem chytrých telefonů a s devíti miliony prodaných kusů byla těsně za korejskou LG Electronics. Apple a Samsung prodaly dohromady přes 100 milionů telefonů.

Ascend P6 využívá upravenou verzi operačního systému Android od společnosti Google. Analytik Ben Wood z CCS Insight se domnívá, že správná cena a atraktivní vzhled zajistí tomuto produktu zákazníky, kteří o koupi telefonu od Huawei dosud neuvažovali.