Jeep: malé SUV se opozdí, přednost má nový Fiat Sedici

Jeep

Jeep Zdroj: profimedia.cz

Značka Jeep měla příští rok představit nové kompaktní SUV spřízněné s technikou Fiatu, ale projekt se zatím odkládá.

Již před rokem jsme vás informovali o tom, že koncern Fiat hodlá během roku 2013 představit pod značkou Jeep malé SUV vycházející z technického základu Fiat Punto Evo. Od té doby se nové informace neobjevily, nicméně příprava novinky údajně stále běží. Kompaktní Jeep má být citelně menší než stávající řady Compass a Patriot a vyrábět se bude v turínské továrně Fiat Mirafiori a jeho nástup se opozdí až na druhé čtvrtletí roku 2014.

Pánové z Fiatu tvrdí, že se v nejbližších měsících hodlají soustředit na přípravu nové generace lehkého SUV Fiat Sedici, které zatím spolu se sesterským Suzuki SX4 sjíždí z linek továrny Suzuki v Maďarsku. Podle čerstvých informací z minulého týdne je totiž Fiat nucen v souvislosti s aktuální ekonomickou situací na evropských trzích posunout plánovanou investici miliardy eur do rozvoje závodu Mirafiori z letošního roku až na rok 2013.

Místo toho se Fiat rozhodl soustředit se na náběh výroby následnického modelu stávající řady Fiat Sedici. Spolu s odvozeným malým Jeepem má po rozšíření továrny v Mirafiori vznikat takřka 300 000 lehkých SUV ročně.