„Lady Dermacol“ slaví osmdesátiny

"Lady Dermacol" Olga Knoblochová

"Lady Dermacol" Olga Knoblochová Zdroj: CTK

Olga Knoblochová, která 26. dubna oslaví 80. narozeniny, se vždy snažila udělat ženy přitažlivějšími. Jak pečovat o pleť si od ní nechaly radit dělnice v továrnách i například manželka sovětského vůdce Leonida Brežněva. Žena přezdívaná Lady Dermacol vedla Ústav lékařské kosmetiky a dvě desítky let byla prezidentkou Unie kosmetiček. Od roku 1990 je Knoblochová v penzi, v kosmetickém studiu ale stále pracuje a vede rekvalifikační kurzy.

Absolventka sociálně zdravotní školy stála v roce 1966 za zrodem značky Dermacol. Hitem se stal zejména krycí make-up, na jehož vývoji spolupracovalo Filmové studio Barrandov. Licenci na některé výrobky firmy posléze koupil i Hollywood.

Reklama na výrobek značky DermacolReklama na výrobek značky DermacolReklama na výrobek značky Dermacol

Knoblochová pracovala na vývoji produktů, organizovala předváděcí akce v zahraničí a pomohla prosadit značku na světové trhy. O kosmetice napsala také několik knih - Tajemství půvabu, Krása na dosah či Krása a čas. Knoblochová byla dvakrát vdaná, má tři děti a sedm vnoučat. Deset let byl jejím partnerem známý cestovatel Jiří Hanzelka.