Martina Navrátilová bojuje se strachem z tance účastí v taneční show

Martina Navrátilová trénuje se svým tanečním partnerem Tonym Dovolanim

Martina Navrátilová trénuje se svým tanečním partnerem Tonym Dovolanim Zdroj: Profimedia.cz

Martina Navrátilová v taneční soutěži
Martina Navrátilová v taneční soutěži
Martina Navrátilová v taneční soutěži
Martina Navrátilová v taneční soutěži
5
Fotogalerie
Česká tenisová legenda Martina Navrátilová se ve Spojených státech účastní taneční show Dancing with the Stars. Jejím partnerem je profesionální tanečník Tony Dovolani, Američan původem z Kosova. Oba v prvním kole soutěže sice skončili mezi poraženými, ale nakonec postoupili do dalších bojů.

Devítinásobná vítězka Wimbledonu již krátce před zahájením soutěže v noci na dnešek přiznala, že se do ní přihlásila, aby bojovala se svým strachem z tance na veřejnosti, ale také aby se udržela v kondici.

„Vždy jsem byla zvyklá se stavět výzvám a od chvíle, kdy mě ve 14 letech rodiče postavili do tanečního sálu, jsem měla hrozný strach z tancování na veřejnosti – nerada tancuji i sama,“ popsala Navrátilová pro list The Times. Podobný strach měla dříve z létání. „Bála jsem se létání, a tak jsem si pořídila pilotní průkaz. Bojím se tancování, a proto jsem se přihlásila do soutěže na největší taneční parket na světě,“ vysvětluje tenistka.

Kondiční prvek je v soutěži důležitý nejen pro ní, ale i jako motivace pro další lidi. „Před lety jsem se stala zástupkyní programu fitness AARP (organizace na podporu zdravého životního stylu), a tak jsem si řekla, že půjdu příkladem, když už lidi přesvědčuji o zkoušení nových aktivit a opuštění pohodlnosti,“ říká.

S tanečním partnerem Dovolanim si vyhovuje. Nejdřív nebylo jednoduché nechat se vést, ale později se své vůdčí role z tenisu zbavila. Sport jí nicméně tanec ulehčuje, vzhledem ke kondici.

Myšlenek na výhru se ovšem tenisová legenda nevzdává. Tu a tam dokonce přemýšlí, kam by umístila vítěznou trofej. „Moc bych si ji přála přidat do sbírky. Musela bych jen vyklidit nějaký větší prostor v obývacím pokoji, dát pryč všechen nábytek a trofej dát na piedestal uprostřed, abych kolem mohla tančit,“ říká Navrátilová, devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry.