Mitsubishi Evo nebude. Je to dinosaurus v elektrické době, říká automobilka

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Zatímco Subaru uvedlo na trh „novou“ generaci svého klasického modelu WRX STI, Mitsubishi už model Evo definitivně pohřbilo. Sice se sem tam objeví spekulace o možném nástupci, tu s dieselem, pak zase s tříválcem a hybridním pohonem, ale šéf automobilky to rázně utnul.

Žádné další Mitsubishi Evo nebude. „Je to dinosaurus v elektrické době. Už nikdy nebude žádné sportovní Mitsubishi se spalovacím motorem,“ řekl šéf automobilky Osamu Masuko britskému magazínu Car. Automobilka se podle něj posouvá někam úplně jinam a auto jako Evo už nemá vůbec žádný smysl.

Pokud se někdy v budoucnu objeví výkonné a sportovně zaměřené Mitsubishi, bude to pravděpodobně čistý elektromobil, maximálně plug-in hybrid s pomocným spalovacím motorem. Ale zatím takové auto není ani v plánech, i když se o něm občas mluví.

Mitsubishi Lance Evo a později jen Evo prošlo během dvaadvaceti let existence celkem desítkou různých generací. Mitsubishi se teď chce ale soustředit na segment SUV a také na plně elektrická auta. Důležitá bude také změna obchodní strategie a marketingu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz