Mitsubishi oslaví čtyřicátiny značky Evo speciální edicí

Mitsubishi Lancer Evolution X ve speciální edici FQ-440 MR

Mitsubishi Lancer Evolution X ve speciální edici FQ-440 MR Zdroj: Mitsubishi

Značka Mitsubishi připravila pro Velkou Británii speciální sérii slavného Eva.

Už brzy nás zřejmě čeká střídání stráží a je docela možné, že připravované Mitsubishi Evo dostane tříválec 1,1 l a elektromotor. Ale ještě je tu Evo X! Novinka má celé jméno Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR, stát bude 50 000 liber a nabídne celou řadu dílčích technických vylepšení. Změna programu řídicí jednotky a úpravy na sání, výfuku a vstřikovačích přinesla zvýšení výkonu na 446 koní (328 kW) a točivý moment 558 Nm.

Všech čtyřicet zákazníků se může těšit na dále snížený podvozek (o 35 mm vpředu a o 30 mm vzadu), osmnáctipalcové lité ráfky a xenonové světlomety, Mitsubishi Evo X FQ-440 MR bude ale k dispozici pouze v bílé barvě. Interiér byl opatřen kůží čalouněnými sportovními sedadly Recaro, samočinnou klimatizací a rozšířenou multimediální zábavní soustavou zahrnující také navigaci, sedmipalcový displej a všestrannou konektivitu včetně Bluetooth.

Všechny vozy této speciální edice budou standardně a povinně (je to součástí záručních podmínek) osazeny záznamníkem jízdních údajů napojeným přímo na řídicí jednotku vozu. Bude z něj možno vyčíst řadu informací včetně způsobu jízdy a aktuálního stavu auta.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz