Movití lidé investují do luxusních nemovitostí

Evropu zřejmě čekají ostré škrty. Investoři na pražské burze prodělali za poslední dva měsíce 336 miliard korun. Prudce klesají ceny surovin včetně ropy a mědi, zlevňuje se i zlato. Ekonomická krize se začíná projevovat naplno.

Dosavadní systém, který ztrácí schopnost vlastní nápravy, nutí movité lidi, kterým dochází trpělivost s investicemi na finančních trzích, investovat do bezpečných nákupů luxusních nemovitostí. S ohledem na předpokládaný vývoj prohlubující se ekonomické krize a s ohledem na hledání řešení lze konstatovat, že za bezpečnou investici můžeme považovat nákup luxusní nemovitosti. Potvrdil to i realitní expert Matěj Havlín ze společnosti JIMAST Development. „Vilapark Jesenice, ale i ostatní projekty, jako je Central Park či Kajetánka, zaznamenávají v současné době výrazný nárůst zájemců o koupi luxusních domů a bytů. Naše interní analýza motivů jednání těchto kupujících nás dovedla k závěru, že dlouhodobě přetrvávající a stupňující se nejistota na akciových trzích a v bankovním sektoru vede významnou část (těch bystřejších) bonitních klientů k obavám o jejich finanční prostředky,“ tvrdí. Havlín tak potvrdil, že dobře promyšlený nákup opravdu kvalitní nemovitosti na dobré adrese nemá v současném světě jako bezpečný investiční prostředek velkou konkurenci.

#####Ochrana před inflací

Pokud není nemovitost použita ihned k vlastnímu bydlení, pak v případě pronájmu je bezpečnou ochranou před inflací. „Tříprocentní roční výnos z investice do nemovitosti společně s osmiprocentním výnosem z pronájmu a tříprocentním výnosem z růstu cen pozemků v dané lokalitě spoluvytváří reálné bezpečné zhodnocení na první pohled neuvěřitelných čtrnácti procent výnosu, a navíc přináší budoucí zajištění pro děti nebo na důchod,“ uvedl dále Havlín.