Nexus S dostává Ice Cream Sandwich

Samsung, Galaxy Nexus

Samsung, Galaxy Nexus Zdroj: CTK

Kuloárové informace byly pravdivé, Nexus S od soboty 17. prosince dostává aktualizace na Ice Cream Sandwich. Při updatu, na který vás upozorní sám telefon, se vám nahraje verze I9023XXKI1 s Androidem ve verzi 4.0.3. Nexus S je tak prvním smartphonem na trhu, který se oficiálně dočkal updatu na Android Ice Cream Sandwich.

Řadu novinek přináší samotný Android Ice Cream Sandwich, systém byl kompletně přepracován. Oproti modelu Galaxy Nexus chybí funkce Face unlock. Ze subjektivního hlediska je rychlost telefonu stejná jako u předešlé verze firmwaru, zrychlil se však internetový prohlížeč. Z pohledu vývojářů v systému přibyla samostatná nabídka, jakožto programátor dostupné volby v budoucnu ocením. Jakožto běžnému uživateli se vám bude zase hodit možnost zvětšení písma, nově přibyla volba „velmi velké“. U hudebního přehrávače navíc přibyl ekvalizér, dříve v nabídce chyběl.

Update na nejnovější verzi Androidu máme potvrzený pro telefony prodávané od operátora O2, pokud máte telefon z jiného zdroje, podělte se s námi o komentář, pokud již také máte zpřístupněnou nejnovější verzi systému.