Nový Ford Galaxy odhalen. Třetí řadu sedadel vyklápí stiskem tlačítka

Nový Ford Galaxy

Nový Ford Galaxy

Nový S-Max dostal většího sourozence. Automobilka Ford představila nové Galaxy, které nabídne podobnou techniku, ale které bude zároveň praktičtější. Oproti starší variantě je ta nová uvnitř prostornější a zájemci se mohou těšit na širokou paletu benzinových a naftových motorů včetně dvakrát přeplňovaného naftového dvoulitru.

Nový Ford GalaxyNový Ford Galaxy

V zavazadelníku najdete navíc panel s tlačítky, pomocí kterých budete moci snadno sklopit sedadla třetí i druhé řady. V případě třetí řady pak lze sedadla také pouhým stiskem tlačítka postavit. Ford bohužel v tiskové zprávě mnoho konkrétních čísel neřekl, takže se budeme muset protentokrát spokojit pouze s tím, že pod dnem zavazadelníku je ještě přihrádka o objemu dvaceti litrů.

Nový Ford GalaxyNový Ford Galaxy

Nový Ford Galaxy se bude nabízet s dvoulitrovým čtyřválcem TDCi dostupným ve verzích o výkonu 88 kW (120 k), 110 kW (150 k) nebo 132 kW (180 k). Vrcholem pak bude dvakrát přeplňovaný diesel s parametry 154 kW (210 k) a 450 Nm. Zájemci o benzin mohou sáhnout po patnáctistovce EcoBoost (118 kW / 160 k) nebo dobře známém dvoulitru EcoBoost (176 kW / 240 k).

Nový Ford GalaxyNový Ford Galaxy

Galaxy také nabídne mnoho různých elektronických pomocníků v čele s inteligentním omezovačem rychlosti, který čte dopravní značky a podle nich vám upravuje limit tak, abyste vždy jeli podle zákona. Nechybí přednárazový systém, diodová světla, adaptivní řízení, parkovací asistent, sledování mrtvého úhlu, hlídání jízdních pruhů a mnoho dalšího.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz