Opel příští rok nabídne v Evropě auta připojená přes LTE

65. autosalon Franfurkt - Opel

65. autosalon Franfurkt - Opel Zdroj: ctk

Automobilka Opel plánuje od příštího roku do všech svých modelových řad na vybraných evropských trzích zavést vysokorychlostní připojení LTE pod názvem OnStar.

OnStar je předním poskytovatelem telematických, bezpečnostních a zabezpečovacích služeb a vyspělých informačních technologií. Připojení LTE OnStar v současnosti využívá více než 6,5 milionu zákazníků v USA, Kanadě, Číně a Mexiku.

Vozy Opel vybavené technologií OnStar se stanou výkonnými hotspoty wi-fi s možností připojení až sedmi zařízení. Systém zároveň vyšle automaticky nouzové volání v případě nehody nebo umožní získávat na dálku z vozu provozní informace. Zároveň nabízí pomoc při krádeži nebo asistenční služby.

Opel zároveň v Ženevě představil dvě nové varianty svého městského modelu Adam. Adam Rocks má otevřenou střechu a studie Adam S blízká sériové verzi pak nabídne výkon 150 koní. Další novinkou je Astra OPC Extreme, odvozený přímo od závodní verze Astra OPC Cup. O pohon se stará turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 300 koní.