Policie upozorňuje na německý semafor. Čeští řidiči ho totiž nechápou

Policie upozorňuje na německý semafor. Čeští řidiči ho totiž nechápou

Policie upozorňuje na německý semafor. Čeští řidiči ho totiž nechápou

Na nedávné prezentaci Mercedesu-Benz GLC, kdy testovací trasa vedla částečně také v Německu, jsme byli upozorněni na semafor doplněný o zelenou šipku, která umožňuje odbočení vpravo i tehdy, pokud svítí červená. Aktuálně se stejným upozornění přichází i česká policie, kterou o toto vysvětlení požádali němečtí kolegové. Čeští řidiči totiž tento světelný signál údajně nechápou a reagují špatně, za což samozřejmě hrozí pokuty.

Pokud svítí červená a na dodatkové tabulce je zelená šipka, je povoleno odbočení vpravo. Řidič ale před tím musí zastavit na čáře pro zastavení a jet může pouze tehdy, pokud neomezí a neohrozí ostatní účastníky dopravního provozu (chodce a vozidla) ve volném dopravním směru.

Policie upozorňuje na německý semafor. Čeští řidiči ho totiž nechápouPolicie upozorňuje na německý semafor. Čeští řidiči ho totiž nechápou

Jestliže řidič nezastaví při odbočování, hrozí mu pokuta 70 eur a jeden bod, za ohrožení provozu vozidel ve volném dopravním směru to je 60 eur a jeden bod. Ještě větší pozor si pak řidiči musí dávat na chodce a samozřejmě na cyklisty. Pokud je omezíte při odbočování vpravo na pokyn této doplňkové zelné šipky, je to hnedle za sto eur a jeden bod a pokud je ohrozíte, dostanete pokutu 150 eur.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz