Samsung Galaxy Ace Plus: po faceliftu rychlejší

Samsung Galaxy Ace Plus

Samsung Galaxy Ace Plus

Nově představený Android od Samsungu vychází z populárního modelu Ace. Přinese rychlejší procesor, o fous větší displej a lesklá záda.

Jeden z nejžádanějších Androidů střední třídy současnosti se dočká vylepšeného nástupce. Samsung Galaxy Ace si ponechá svůj dobře zapamatovatelný název a pouze k němu v duchu jihokorejské terminologie přidá slovíčko Plus. To značí, že zůstáváme zhruba ve stejné cenové i funkční kategorii, design se bude měnit jen nepatrně a některá část výbavy bude vylepšena. V případě Galaxy Ace Plus padla volba na procesor, jeho takt bude navýšen z 800 MHz na celý jeden gigahertz. Ve smartphonu střední třídy zůstane pochopitelně jednojádro.

Při zkoumání prvních produktových obrázků zjistíme, že design prošel jen drobnými změnami, nejvíc nápadná je zesílená obvodová linka, o fous zaoblenější okraje a hladké provedení zadního krytu. Mírně narostla úhlopříčka displeje z 3,5 na 3,65 palce. Rozlišení 320 × 480 zůstalo zachováno. Místo aby se vyššímu výkonu přizpůsobila i baterie, výrobce osadil pouze 1 300mAh článek. Telefon bude pracovat s Androidem 2.3 Gingerbread a tradiční grafickou nadstavbou TouchWiz, na hladký chod prostředí by mělo stačit 512 MB RAM. O budoucím upgradu na Ice Cream Sandwich se zatím nehovoří.

parametryparametry

Do prodeje se vylepšená verze Samsungu Galaxy Ace dostane už tento měsíc, nejdříve přijde na řadu Rusko, odtud se rozšíří na evropské trhy, na Blízký Východ, do Afriky, Asie i Latinské Ameriky. Přesnou dostupnost v ČR zatím neznáme, cenu přístroje odhadujeme kolem 7 tisíc korun.