Sazka bude tři roky sponzorovat hokejové Kladno. Jágr bude její tváří

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: wikimedia, Marek Blazek

Kladenský hokejový klub už má o novém sponzorovi jasno. Tři roky jím bude loterijní společnost Sazka. Na dotaz E15.cz to potvrdila mluvčí Sazky Lenka Tichá. Přesná suma, kterou hokejisté od Sazky získají, zveřejněna nebyla. Sedmdesátiprocentní podíl v klubu drží hokejista Jaromír Jágr, který se stane marketingovou tváří Sazky.

„Ano došlo k dohodě. Sazka bude generálním partnerem HC Kladno. Jaromír Jágr bude tváří podzimní kampaně společnosti,“ uvedla pro E15 Tichá. „V rádiu odstartovaly první spoty už v pondělí, outdoorová kampaň vypukne prvního září, později pak přibude i televizní kampaň,“ sdělila mluvčí Sazky Hospodářským novinám. „Věřím, že je tato dohoda historická a nezůstane pouze u jedné sezony,“ řekl Jágr. Kladenští hokejisté budou logo Sazky nosit na dresech. Oficiálně klub nového generálního partnera, nový název a nové logo představí příští úterý.

Kladno by mohlo být pro Sazku zajímavé ale nejen kvůli tváři hokejové hvězdy. Klub patří mezi rozpočtově chudší účastníky hokejové extraligy, Sazka by se tak mohla zviditelnit mnohem laciněji než v případě, že by se chtěla stát partnerem nějakého movitějšího klubu.

Do rozpočtu hokejového klubu potečou od Sazky peníze z velké části z marketingového rozpočtu, zbytek jako odvod na veřejně prospěšnou činnost. O tom, jak to bude dál, rozhodne nový majitel loterijní firmy, který vzejde z tendru, který včera na návrh insolvenčního správce společnosti Josefa Cupky schválil Městský soud v Praze. „Do budoucna je možná i větší část výtěžku,“ uvedla Tichá.

Posledního partnera klubu - společnost Vagnerplast přišlo sponzorování kladenského klubu v minulém extraligovém ročníku na necelých deset milionů korun, celkový rozpočet klubu se přitom pohyboval kolem 80 milionů korun. Například rozpočet hokejistů pražské Sparty byl loni zhruba dvojnásobný.

Jágrovi v kladenském klubu patří 70 procent, za zbývající 30procentní podíl zaplatilo město Kladno 60 tisíc korun a dalších 25 milionů korun se zavázalo poskytnout „na rozjezd“ společnosti. V tomto roce přijde kladenskému hokeji z radnice 15 milionů na provoz zimního stadionu, sedm milionů na mládež, osm milionů na hlavní tým. Případný postup kladenských hokejistů do play-off město ocení dvoumilionovou prémií. Do konce roku 2014 klub získá dotace, v celkové výši zhruba 90 milionů korun.