Škoda odhalila omlazený Superb

Obě karosářské varianty potvrzují modelu Superb pozici vlajkové lodi značky.

Obě karosářské varianty potvrzují modelu Superb pozici vlajkové lodi značky. Zdroj: Skoda Auto

Příď vozu je výraznější, s širší maskou chladiče i zcela nově tvarovanými předními světlomety.
Nový design mají zadní svítilny - pro značku typický tvar písmene C je dnes ještě výraznější.
Dva trojúhelníkové segmenty na zádi jsou dalším nezaměnitelným znakem nového designu značky Škoda
4
Fotogalerie
Škoda Auto představí ve světové premiéře modernizovanou verzi modelu Superb nejprve v Číně. Na evropský trh bude nová verze uvedena koncem června. Vůz má přepracovaný design a interiér, nižší spotřebu a nové technické prvky. Prodejní cenu automobilka zatím tají.

O faceliftovaném Superbu jsme již psali mnohokrát, zejména pak v souvislosti se špionážními snímky z mladoboleslavské silnice R10, kterou auta této řady křižují poslední měsíce. Seznam změn není dlouhý, což jsme ale celkem očekávali. Zvenčí lze hovořit o upravených koncích karoserie s novými nárazníky a svítilnami. Poměrně výrazně se změnilo vzezření zadní stěny liftbacku, kombík zůstává v těchto partiích prakticky nedotčen. Příď dostala rozměrnější a výraznější masku chladiče a upravené blatníky a kapotu, nicméně na vnější rozměry vozu to vliv nemělo.

Ve výbavě se nově objevuje třeba vylepšený samočinný parkovací asistent schopný parkovat nejen do podélných, ale také příčných míst, rozšiřuje se také možnost kombinací vznětových motorů, převodovek a pohonu všech kol. Pohonné jednotky nové Škody Superb byly zřejmě po dílčích modifikacích převzaty z té stávající, standardem jsou pro všechny rekuperace brzdné energie a start/stop systém. Model Superb Škoda Auto vyrábí již od roku 2001.

Oficiální premiéra modernizované verze modelu Škoda Superb proběhne v předvečer zahájení autosalonu v Šanghaji již za několik dní, evropské prodeje odstartují v průběhu letošního června.