Slevomat chce v Česku prodávat zlevněné domy a auta

Stavba domu, ilustrační foto

Stavba domu, ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Největší tuzemský slevový server Slevomat.cz chce začít v České republice prodávat zlevněné domy a auta. Dceřiná společnost Zlavomat na Slovensku již takto prodala přes dvacet domů. "Aktuálně se snažíme získat i takové partnery, jejichž zboží či služby doposud v on-line prodeji nebyly zcela běžné. Momentálně pracujeme na tom, abychom do nabídky byli schopni zařadit například i prodej domů v Česku," uvedla ředitelka Slevomatu Marie Chytilová.

Slevomat již jedná s developery. Vychází přitom ze zkušeností své slovenské pobočky. „Tam byly nabídnuty montované domy. Nabídka byla natolik atraktivní, že způsobila smršť poptávky a zájmu. Domů se nakonec podařilo prodat přes dvacet,“ uvedla . Zájemci si mohli přes slevový portál pořídit slevu deset tisíc eur z koncové ceny montovaného domu v hodnotě 60 tisíc eur (1,62 milionu korun).

„Kromě domů bychom navíc do budoucna rádi spolupracovali na obdobné úrovni i s prodejci aut,“ dodala Chytilová. Podle ní se skladba zákazníků serveru postupně proměňuje. Nakupující již nejsou jen lidé, kteří chtějí ušetřit, ale i ti kteří objevují a zkoušejí nové věci. Potvrdilo se to podle ní například v segmentu služeb či cestování, kdy mnoho zákazníků v nabízených hotelech a penzionech utrácí více než zahraniční turisté.