Suzanne Vega bude mít koncert v parku sychrovského zámku

Suzanne Vega

Suzanne Vega Zdroj: Profimedia.cz

Americká písničkářka Suzanne Vega vystoupí v létě na Sychrově na Liberecku. Její koncert se uskuteční v zámeckém parku 8. července. Nebude to jediný koncert americké zpěvačky v Česku, o den dříve vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni.

Suzanne Vega se narodila v červnu 1959 v Kalifornii. Kritika nadšeně přijala už její první album Suzanne Vega vydané v roce 1985. Stálicí světové scény se stala v roce 1987 po vydání alba Solitude Standing s hity Luka a Tom's Diner. „Tato americká autorka, producentka, kytaristka a zpěvačka patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí z druhé poloviny 80. let,“ uvedl za pořadatele Pavel Mikez.

Zámek SychrovZámek Sychrov | Profimedia.cz

Její koncerty podle něj nepostrádají emocionální náboj a naléhavost. „Což ještě umocní nádherné historické prostředí zámeckého areálu na Sychrově, kde její hudební mistrovství doplní její dlouholetý doprovodný kytarista Gerry Leonard, známý mimo jiné také ze spolupráce s Davidem Bowiem a celou řadou dalších světových interpretů,“ dodal Mikez. Vega nebude první hvězdou, jež vystoupí v zámeckém parku. V minulých letech zde měly koncerty skupiny Blackmore's Night, Apokalyptica i zpěvačka Sinéad O'Connor.

V zámeckém parku na Sychrově se letos bude konat i několik dalších významných hudebních akcí. Na konci června tam zazní jediný koncert pod širým nebem v rámci projektu Vivaldianno. Projekt houslisty Jaroslava Svěceného a rockového klavíristy ze skupiny Lucie Michala Dvořáka v sobě spojuje barokní klasiku s moderní hudbou. V polovině srpna bude zámecký park patřit dvěma představením opery Aida od Giuseppe Verdiho.