Tesla se spojuje s Airbnb. Rozšíří síť svých dobíjecích stanic

Supercharger Tesla

Supercharger Tesla Zdroj: CC BY 2.0: Steve Jurvetson via Flickr

Kalifornská automobilka Tesla Motors se spojila s Airbnb. Vybuduje dobíjecí stanice v lokalitách, kde uživatelé pronajímají své bydlení prostřednictvím zmíněné internetové služby.

Začátkem letošního roku šéf Tesly Elon Musk ohlásil služby jako Range Assurance nebo Trip Planner, aby majitele elektrických vozů měli jistotu, že nikdy nebudou daleko od nabíječky. Spojení s Airbnb je další takovým servisem, který navíc může být výhodný pro obě strany - Airbnb i Teslu, podotýká TheVerge.com.

Nabíječku Tesly nezíská každý hostitel na Airbnb. Automobilka si stanovila několik podmínek. Vybraný uživatel Airbnb musí pronajímat celý dům, měl by mít za sebou nejméně pět rezervací a průměrný rating by neměl klesnout pod čtyři hvězdy. Z toho okruhu uživatelů pak Tesla vybere prvních sto nemovitostí. Hosté by měli mít dobíjení zcela zdarma.

Ze začátku se partnerství Airbnb a Tesly zaměří jen na pronájmy v Kalifornii. Firmy však doufají, že se podaří službu rozšířit i globálně. Podle mapy webu totiž jen 12 kalifornských domů na Airbnb splňuje podmínky pro získání nabíječky.