Toshiba vsadila na virtualiziaci, uvedla vlastní cloudové služby

Toshiba

Toshiba Zdroj: CC BY SA 2.0: FuFu Wolf via Flickr

Výrobce počítačové techniky, Toshiba Europe, rozšířil pole své působnosti o vizualizaci pracovní plochy a cloud. Se službou Toshiba Mobile Zero Client by firma ráda zaujala společnosti, které se bojí rizika nahrání škodlivého software do interní sítě prostřednictvím nezabezpečených pracovních počítačů svých zaměstnanců.

K rozšíření služby TMZC by mělo pomoci i to, že veškeré byznysové modely notebooků, které firma uvádí na trh, na ni jsou připraveny. Do spektra zabezpečení pak zapadá Bios zero, tedy zabezpečení BIOSu počítače. Interní síť firmy a její servery následně odmítají jakákoliv zařízení, která nejsou v biosu pro přístup nakonfigurována.

Vedení Toshiby tak reagovalo na nedávný průzkum společnosti ICM Unlimited, podle kterého se IT oddělení firem budou letos nejvíce zaměřovat právě na oblast zabezpečení dat (54 procent) a cloud (52 procent).

Trend potvrdily i nedávné výsledky průzkumu, podle kterého se například i v Česku silně rozmohl trend BYOD (přines si vlastní zařízení), který je znatelný obzvláště u malých a středních firem. V tomto ohledu se cloud stává nepostradatelnou součástí byznysu.