Uber expanduje s rozvozem jídla, míří do evropských metropolí

Služba Uberu na rozvoz jídel UberEATS. Po testování v centru Londýna expanduje po Evropě (22. srpna 2016)

Služba Uberu na rozvoz jídel UberEATS. Po testování v centru Londýna expanduje po Evropě (22. srpna 2016) Zdroj: Uber.com

UberEATS, služba společnosti Uber na rozvoz jídla, zahajuje expanzi po Evropě. Rozšířit se má do nejméně 15 evropských měst. Praha na seznamu prozatím chybí. UberEATS je aktuálně v 18 městech světa, většina z nich je v USA.

Výčet měst, v nichž Uber bude rozvážet jídlo, by se měl v dohledné době rozšířit o Vídeň, Berlín, Amsterdam, Moskvu, Řím, Mnichov, Miláno, Madrid, Kodaň, Brusel, Stockholm a Curych, uvádí web společnosti. UberEATS má také proniknout do britských měst Birmingham, Leeds a Manchester.

Prozatím je UberEATS v Evropě pouze v Londýně a Paříži. Příznivé výsledky v obou metropolích rozhodly o expanzi na kontinentu. „Firmu povzbudil růst, který zde zaznamenala, a tvrdě investuje do představení služby v dalších městech,“ uvedl Pierre-Dimitri Gore-Coty, manažer Uberu pro region EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika - pozn. aut.).

Praha ale není na pořadu dne, jak serveru E15.cz potvrdila mluvčí Uberu pro středoevropský region Ilona Grzywinská. „Soustředíme se na posilování produktu na jiných trzích. V České republice zatím nemáme žádné konkrétní plány,“ uvedla Grzywinská.

UberEATS má ovšem globální ambice. Podle webu se služba chystá také na Blízký Východ a do Afriky - v současné době obsazuje pracovní pozice v Kapském městě, Johannesburgu nebo Dubaji.

UberEATS vznikla v srpnu 2014 coby UberFRESH. Postupem času se rozšířila do desítky amerických měst, například New Yorku, San Francisca, Seattlu nebo Washingtonu. V dubnu 2015 dostala název UberEATS. Následoval první pokus o vstup na evropský trh. Sázka na Barcelonu však nevyšla, výsledky nedosáhly očekávání a UberEATS zde ke konci roku 2015 vyklidil pozice. Aplikaci se začalo dařit až v Paříži a o něco později také v Londýně.