Výdělek Angeliny Jolie vévodí loňským příjmům hereček

Angelina Jolie

Angelina Jolie Zdroj: Profimedia.cz

Angelina Jolie (38) si v loňském roce z hollywoodských hereček vydělala nejvíc. Podle žebříčku časopisu Forbes dostala 33 milionů dolarů (asi 643 milionů korun) a lehce předstihla Jennifer Lawrenceovou, letošní držitelku ceny Oscar za nejlepší herečku, která vydělala 26 milionů dolarů.

Na třetí místo sestoupila předloňská vítězka žebříčku Forbes Kristen Stewartová ze série Twilight sága. Ta loni vydělala 22 milionů dolarů.

„Hollywood se Jolie nevyhýbá. Je stále jednou z mála hereček, které si mohou říct za roli ve správném filmu o více než 15 milionů dolarů - jako například v Maleficent, Disneyho převyprávění pohádky o Šípkové Růžence,“ napsala na webu Forbes.com reportérka Dorothy Pomerantzová. Film Maleficent uvede společnost Walt Disney do kin příští léto.

Jolie se dostala do hlavních zpráv v květnu, kdy se z preventivních zdravotních důvodů rozhodla pro oboustrannou mastektomii, tedy odstranění prsů. Globální celebrita se třemi vlastními a třemi adoptovanými dětmi a slavným partnerem Bradem Pittem se loni dostala na první místo z předloňské třetí příčky.

Na čtvrtém místě za loňský rok skončila se 20 miliony dolarů Jennifer Anistonová, která se příští týden předvede v USA v komedii Millerovi na tripu. Sandra Bullocková loni klesla ze třetího místa na sedmé a Julia Robertsová se s 11 miliony dolarů propadla z šesté příčky na konec první desítky.