Zápisník Jana Pavce: Starý dobrý hotel

Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Aplikace Airbnb
Předseda SPD Tomio Okamura
Předseda SPD Tomio Okamura
Předseda SPD Tomio Okamura
5
Fotogalerie

Některé kultury vidí čas spíše jako kruh než přímku. Za pravdu by jim mohly dát plány společnosti Airbnb, která spolupracuje s floridským developerem Newgard Development Group na rozvoji bytového komplexu s 324 byty, recepčním, možností praní nebo úschovnou zavazadel. I když zprostředkovatel ubytování v soukromí v projektu nebude mít přímý majetkový podíl, pomalu se vrací ke konceptu starého dobrého hotelu.

V Poslanecké sněmovně se podle posledního průzkumu Medianu může po volbách ubytovat osm stran, to tu nebylo od voleb do České národní rady v roce 1992. Tehdy se po desetiletích demokracie probouzela, teď se nad jejím osudem začínají zase rojit otazníky. Tak snad se v tomhle případě kruh také neuzavře.

Překvapivě velkou porci mandátů mohou voliči připravit pro Svobodu a přímou demokracii Tomia Okamury. Ten v posledních týdnech ostřeluje všechny kolem sebe od Pirátů přes Andreje Babiše až po projekt Demagog, který ověřuje správnost faktických výroků.

Před více než dvěma lety politologové předvídali novému projektu islamobijce Okamury neúspěch. Jeho jméno už nemělo být tak důvěryhodné, když měl podle obvinění spolustraníků z Úsvitu vydrancovat pokladnu hnutí s vervou japonského šóguna. Nestalo se.