Ceny seskoku padákem se různí podle lokality. Kde všude si skočíte?

Zdroj: Adrop s.r.o.

České ekonomice se zdá se konečně blýská na lepší časy. Očekávat lze proto i nárůst zájmu o zážitky nebo dárky, které si v nejisté době lidé nedopřáli. Zážitkovka Adrop.cz tomu jde naproti: V některých lokalitách exkluzivně nabízí vůbec nejlepší cenu seskoku padákem.

O čem je tandemový seskok padákem? Tenhle adrenalinový parašutistický zážitek kombinuje cca 15 až 30 minut vyhlídkového letu vzhůru a seskok z letadla volným pádem zakončený několika minutami pohodového kochacího doletu. To všechno jistí zkušený instruktor, takže není třeba mít parašutistický výcvik.

Seskok padákem tak představuje jeden z celosvětově nejoblíbenějších adrenalinových zážitků. V ČR mu šlape na paty bungee jumping, který je přece jen cenově dostupnější. Ale také trvá daleko kratší dobu.

Už si představujete, jak to celé probíhá?

V letadle si vás parašutista k sobě připevní speciálním postrojem. Až pilot nabere domluvenou výšku a dostanete povolení k seskoku, uděláte společně možná největší krok ve vašem životě. Tedy určitě si ho budete dlouho pamatovat.

Pak vás čeká cca 40 až 60 sekund volného pádu rychlostí cca 200 km/h. Instruktor potom otevře padák a už vás čeká jen cca 10 minut příjemného plachtění a samozřejmě i bezpečné přistání. I když se vám to teď možná nezdá, jde o jeden z nejbezpečnějších zážitků vůbec.

Adrop s.r.o.

Letadla, padáky a další výstroj totiž procházejí pravidelnými kontrolami. Stejně tak piloti a instruktoři mají pravidelná přezkoušení, aby vás během společného letu nic nepřekvapilo.

Co všechno ovlivňuje cenu seskoku padákem?

Roli tu hraje lokalita, tedy zvolené letiště, typ letadla, ale třeba i výška, ze které hodláte skákat. Nejčastěji to bývá ze 3 000 až 4 000 metrů. Některá letiště ale nabízejí dokonce i seskok padákem ze 6 000 metrů. Skákat se dá nejen z letadla, ale také třeba z vrtulníku

Milovníci adrenalinu v zahraničí zase s českými společnostmi vyrážejí za seskoky padákem třeba do rakouských Alp nebo slovenské Senicy.

V ceně tandemového seskoku hraje roli i poskytovatel

Doporučujeme si ho pečlivě předem proklepnout, nebo zvolit služby agentury, která to předem udělala za vás. Třeba největší česko-slovenská zážitkovka Adrop.cz spolupracuje jen s prověřenými dodavateli. Zájemcům tak zbývá jen zvolit lokalitu a výšku prvního seskoku padákem.

Přehled cen tandemového seskoku podle lokalit

3 000 až 4 000 metrů

Nejlevnější seskok padákem aktuálně nabízejí na letišti v Mostě. Přes zážitkovku Adrop.cz zaplatíte exkluzivní cenu 3 779 Kč. Skáče se z 3 300 m v předem vypsaných termínech. Za skok ze 4 000 m zájemci zaplatí 4 499 Kč.

Dobrou cenu za tandemový seskok padákem nabízejí také letiště Chomutov v severozápadních Čechách a jihomoravské Kunovice, a to kolem 4 000 Kč.

O další stovku až dvě si připlatíte v Plzni, Klatovech nebo Českých Budějovicích. 

Ve Vyškově, Znojmě, Skuteči nebo Liberci zaplatíte zhruba 4 500 Kč. Podobnou částku očekávejte i při seskoku u našich slovenských sousedů.

4 000 metrů

Narazíte-li na částku překračující 5 000 Kč, jako třeba v Příbrami, pravděpodobně jde o let z výšky cca 4 000 m. O tom by měl poskytovatel předem informovat. Celý zážitek od vyhlídkového letu přes volný pád po kochací dolet pak trvá déle a výhledy si lépe užijete.

6 000 metrů

Tandemový seskok z výšky 6 000 m stojí zhruba o 2 500 Kč více. Aktuálně je nabízejí třeba letiště v Plzni, Vyškově nebo Českých Budějovicích.

Tak co, zaujali jsme vás? Už víte, kde si skočíte nejdříve?