Elektrokolo – parťák na výšlapy i do náročného terénu

Cyklistika se poslední dobou těší čím dál větší oblibě.

Cyklistika se poslední dobou těší čím dál větší oblibě. Zdroj: Depositphotos.com

Co Čech, to cyklista, platí v současnosti víc než kdy jindy. Urazit desítky kilometrů bez větších obtíží dneska zvládne díky elektrokolům téměř každý. Stačí si jen vybrat z široké nabídky to pravé kolo na baterii a vyrazit na cestu. Aby si radost z elektro pohybu užívalo ještě více nadšenců, o to se stará i Pražská energetika (PRE).

Cyklistika zažívá neuvěřitelný boom. Napomohla tomu paradoxně i protiepidemická opatření. Uzavřela se sportoviště a lidé se vrátili do přírody. Někdo začal běhat, jiní šlápli do pedálů. Prodeje kol trhaly rekordy, včetně těch elektrických. „Právě ta pomáhají rozšiřovat řady cyklistů a plánovat celodenní výlety, dokonce s pořádným převýšením a bez většího zadýchání,“ zdůvodňuje zájem o elektrokola Martin Křenek z prodejny elektrokol PRE.

Nabízená elektrokola hravě zvládnou urazit na jedno dobití až 150 km. To zajišťují baterie s vysokou kapacitou 500 Wh, 625 Wh či extra kapacitou 750 Wh. Zjistit stav baterie během cesty pomáhají potom chytrá řešení. Na displeji si může cyklista kdykoliv přečíst dojezdovou vzdálenost. Díky tomu má svůj výšlap dokonale pod kontrolou.

V nabídce jsou modely elektrokol pro všechny možné terény.V nabídce jsou modely elektrokol pro všechny možné terény. | Depositphotos.com

Pryč jsou doby, kdy elektrokola vypadala, že se musí pod tíhou baterie umístěné na nosiči co nevidět rozpadnout. Nejen, že se baterie zmenšily, ale designérům se je povedlo integrovat do rámů. Kromě estetického dojmu se kolům maximálně zlepšily jízdní vlastnosti, a to i při větší váze.

„Pokud si pozorně prohlédnete nabídku kol od PRE, zjistíte, že u nás myslíme i na seniornější či pohybově omezenější jezdce. Řada kol má totiž snížený rám pro lepší a snadnější nástup,“ upozorňuje na další výhodu nabízeného sortimentu Martin Křenek.

Jak už bylo zmíněno, u PRE má každý rozhodně z čeho vybírat. Zastoupené kvalitní a prověřené cykloznačky – Haibike, Mondraker, Apache, Focus, Ghost, Author, Leader Fox, Corratec nebo Crussis – každoročně přichází s novinkami, které se objevují také v nabídce PRE.

Proto se mimo jiné u vybraných kol mohou náročnější zájemci těšit na nový chytrý systém BOSCH zobrazující přehledně na barevném displeji Kiox nejrůznější potřebné informace spojené s jízdou. Systém navíc disponuje funkcí umožňující synchronizovat kolo s mobilním telefonem samotného uživatele.

Kdo říkal, že elektrokola nemohou dosahovat závodních kvalit? Opravdoví cyklističtí fajnšmekři proto jistě ocení kola osazená profi závodními komponenty, což je v kombinaci s lehkým karbonovým rámem perfektně pohlcujícím vibrace doslova vystřeluje do kategorie top kol.

Zkrátka na své si v prodejně elektrokol PRE přijdou milovníci jak rovinatých terénů, tak i horští vůdci či sportovně naladění borci. Na skladě čeká 120 elektrokol, přičemž všechna uvedená v e-shopu jsou připravena k vyzkoušení v prodejně v Praze.

Pražská energetika se zabývá prodejem elektrokol již od roku 2010. Zároveň své služby rozšířila o půjčovnu, kde navíc odběratelé energií PRE získávají 50% slevu. Půjčovna je jasnou volbou pro občasné výletníky i pro ty, kdo si kolo vybírají a potřebují si ho otestovat.

Čím vším vybaví PRE cyklisty ve své půjčovně? Samozřejmě nabíječkou, klíčem pro vyndání baterie, zámkem, přilbou i batohem. Navíc všechna kola jsou na území České republiky pojištěna proti krádeži.

Kola se půjčují na jeden den i na celý měsíc. Pokud potřebuje zákazník kolo na víkend, může si ho vyzvednout již v pátek ráno a vrátit v pondělí dopoledne. Zaplatí přitom jen za dva víkendové dny.

PRE také začala rozšiřovat síť půjčoven u svých smluvních partnerů i mimo Prahu, například v Krušných horách nebo na Šumavě. Zákazníci, kteří si nechtějí vyzvednout kolo v Praze, si je mohou rezervovat přímo u nich.

Elektrokola umožňují méně zdatným cyklistům zdolávat trasy i na horách.Elektrokola umožňují méně zdatným cyklistům zdolávat trasy i na horách. | Depositphotos.com

Zastavte se v prodejně a půjčovně elektrokol PRE v Centru služeb PRE na adrese Jungmannova 747/28, Praha 1 a seznamte se osobně s celou nabídkou. Pomůžeme vám s výběrem každý všední den od 9 do 18 hodin. Více informací o naší nabídce i o smluvních partnerech najdete zde.