Nové trendy v IT: Jak se zlepšit v oblasti práce v hybridním režimu?

Zdroj: ASUS COMPUTER Czech Republic s.r.o.

Technologie 21. století rychle mění styl a způsob práce firemních uživatelů. Malé a střední podniky stále více vyhledávají inovativní řešení, která jim lépe umožní čelit novým výzvám a vhodně využít nabízených příležitostí pro zvýšení své atraktivity a konkurenceschopnosti na trhu. Společnost ASUS je zde připravena svými zařízeními poskytnout firmám a institucím nástroje odpovídající moderním trendům práce, které vedou ke zlepšení produktivity zaměstnanců, zvýšení efektivity a ziskovosti. Přečtěte si o aktuálních trendech firemního IT.

Post-Covidový rozmach digitalizace

Počítače a cloudové služby se v posledních letech staly normou. Aby podniky přežily vysoce konkurenční, a především turbulentní prostředí, musí implementovat nové technologie. Mezi lety 2019 a 2020 se skokově změnila očekávání nejen zaměstnanců ale také spotřebitelů, kteří nyní vykazují mnohem menší ochotu účastnit se aktivit a osobně nakupovat „venku“. Ve velké míře raději dávají přednost komunikaci a nákupům online, což zvyšuje tlak na rozsáhlejší technologickou výbavu firem i institucí.

Návrat do kanceláří se nekoná

Podpora hybridního způsobu práce začíná investicemi do technologické výbavy, která práci z domova umožňuje. Ve výzkumu společnosti Cisco až 77 % zaměstnanců uvedlo, že právě na kvalitní technologické výbavě jejich výkon při práci na dálku stojí nebo padá – a to doslova. Výkon počítače a kvalitní Wi-Fi jsou dnes pro firmy mnohem častěji rozhodující faktor než dříve. Opěvovaným benefitem se navíc stal lehký a mobilní notebook, protože jsou zaměstnanci méně v kanceláří a častěji neustále v pohybu.

Spokojenější zaměstnanci

Četné studie dospěly k závěru, že spokojení zaměstnanci přispívají k větší spokojenosti zákazníků a podávají lepší výsledky. Ve výzkumu Cisco dokonce 82 % těch, kteří mají možnost hybridně pracovat, přiznává, že se v důsledku toho cítí v práci šťastnější a motivovanější. Celkem 68 % navíc udává, že práce na dálku má pozitivní vliv také na jejich fyzické zdraví a 79 % si pochvaluje kvalitnější work-life balance.

ASUS COMPUTER Czech Republic s.r.o.

Kybernetická bezpečnost

Kybernetické útoky jsou reálnou hrozbou a kyberbezpečnost je dnes velké téma. V červnu 2022 hackeři zaútočili na společnost Harmony’s Horizon. Při tomto útoku došlo k úniku dat, pomocí kterých hackeři firmu připravili celkem o 100 milionů dolarů. Taková ztráta je pro společnost velmi často otázkou bankrotu, proto není rozumné brát kybernetické útoky na lehkou váhu.

Udržitelnost a energetická úspora

V důsledku vyšších nákladů na energie roste zájem firem o udržitelné počítače a jejich četné ekologické certifikáty. Svět si navíc stále více uvědomuje, že případná klimatická katastrofa představuje mnohem větší výzvu než cokoli, co jsme zažili v posledních desetiletích, a i politické trendy tímto směrem velmi rychle spějí. Firmy a instituce jsou v roce 2023 nucené implementovat environmentální cíle do své strategie, přijít s akčním plánem a vytvořit časový harmonogram.

Umělá inteligence

Generální ředitel společnosti Google Sundar Pichai označil umělou inteligenci z hlediska jejího dopadu na lidskou civilizaci za „významnější než oheň nebo elektřina“. Umělá inteligence je dnes všudypřítomná. Chytré algoritmy používáme při každém vyhledávání na internetu nebo nakupování online. Také ASUS implementuje umělou inteligenci v pokročilých technologiích, jako je např. ASUS AI noise-canceling.