Anonymous napadli kvůli Pussy Riot web ruského soudu

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Erotický homosexuální klip umístili dnes ráno hackeři na internetové stránky soudu, který odsoudil tři členky punkové skupiny Pussy Riot. Informovala o tom ruská média s odvoláním na tiskovou mluvčí soudu. Rozsudek nad rockerkami kritizoval i poradce pro lidská práva prezidenta Vladimira Putina.

Hackeři změnili celý obsah stránek soudu v moskevském okrsku Chamovniki, kde soudkyně Marija Syrovová v pátek poslala Pussy Riot na dva roky do vězení. Portál soudu vítal návštěvníky slovy „Putinova zlodějská banda okrádá naši zemi! Probuďte se, soudruzi!“ Na první stránce byl vyobrazen pěvecký idol gayů Azis svůdně ležící na bílé posteli.

Na rozcestníku webu byly umístěny odkazy na služby soudu s různými komentáři a vulgárními narážkami. „Lháři a notoričtí slibovači“, „Elektronická podatelna - stejně vám nepomůžeme“. Po kliknutí na odkazy se otevřelo video s posledním singlem Pussy Riot „Putin rozdmýchává plameny revolucí“, který se na internetu objevil v den rozsudku.

Stránky již byly vráceny do původní podoby. K útoku se přihlásila skupina hackerů Anonymous známá z jiných případů internetových útoků ve světě včetně České republiky. Rozsudek nad Pussy Riot dnes kritizoval poradce pro otázky lidských práv při Putinově prezidentské kanceláři Michail Fedotov. Ruské tiskové agentuře Interfax sdělil, že rozsudek považuje za justiční omyl a doufá, že jako takový ho soud vyšší instance zruší.