Co týden dá: Švýcaři mají referendum k delší dovolené

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: wikimedia.org

Švýcaři by se měli v neděli v referendu vyjádřit k odborářskému návrhu na prodloužení placené dovolené ze čtyř týdnů ročně na šest. Proti návrhu je vláda stejně jako většina parlamentu.

pondělí

V Lichtenštejnském paláci dnes začíná dvoudenní americko-česká konference o inovacích, které se zúčastní čeští a američtí odborníci z vládních agentur, vědeckých institucí a podnikatelské sféry. Konference, kterou zahájí americký velvyslanec Norman Eisen, má posílit americkočeské vztahy v oblasti vědy, technologického rozvoje a inovací.

úterý

V Hannoveru začíná největší světový veletrh výpočetní a telekomunikační techniky CeBIT. Akce potrvá do soboty 10. března.

středa

Na Vysoké škole ekonomické proběhne konference o fiskální unii a dluhové krizi. Konferenci pořádá Centrum evropských studií při VŠE.

čtvrtek

Ve 21 hodin začne v Incheba Areně na pražském Výstavišti vyhlašování cen Akademie populární hudby Anděl 2011.
omezovat státní dotace elektřiny ze solárních zdrojů. Nejvíce se toto úsporné opatření dotkne takzvaných velkých solárních parků, které se budou muset vyrovnat s téměř třicetiprocentním snížením podpory, na niž byly v posledních letech zvyklé.

sobota

Křižíkův pavilonna pražském Výstavišti nabídne veřejnosti kontroverzní výstavu The Human Body Exhibition, která nabízí zhruba dvě stovky exponátů z lidských těl či jejich částí zakonzervovaných pomocí takzvané plastinace, při které je tekutina v lidské tkáni nahrazena silikonem. Rozšířená expozice se do českého hlavního města vrací po pěti letech. Výstava bude otevřena do 10. června.