Muž chtěl v Paříži vybrat peníze na teroristův pas, policii unikl

Zásah proti teroristům v Paříži, ilustrační foto

Zásah proti teroristům v Paříži, ilustrační foto Zdroj: ctk/ap

Na poště ve městě Pierrefitte-sur-Seine nedaleko pařížského předměstí Saint-Denis vyvolal odpoledne poplach muž, který si přišel pro peníze s pasem na jméno Salah Abdeslam. Zaměstnanci přivolali policii, muž ale mezitím s úřadu odešel, informoval server listu Le Parisien. Zda šlo o hledaného teroristu či o pouhou shodu jmen, není zatím jasné.

Muž si přišel peníze na poštovní pobočku vyzvednout s dokumentem vystaveným na jméno muže podezřelého z přímé účasti na pátečních teroristických útocích v Paříži. Salah Abdeslam údajně přinejmenším dopravil část atentátníků do Paříže, mezi nimi i svého bratra Brahima, který se posléze odpálil nedaleko koncertního sálu Bataclan. Salah si rovněž pronajal dva hotelové pokoje na pařížském předměstí Alfortville, kde atentátníci údajně nocovali.

Muži se z pošty podařilo odejít ještě před příjezdem asi stovky policistů, které přivolali zaměstnanci poštovního úřadu. Nad místem hlídkoval i policejní vrtulník. Podle francouzských médií úřady zatím stále neví, zda se jednalo skutečně o hledaného teroristu, nebo o člověka stejného jména.

Fotografie Salaha Abdeslama

údajný komplic teroristů, bruselský rodák Salah Abdeslamúdajný komplic teroristů, bruselský rodák Salah Abdeslam | ctk/AP