Počet obětí atentátů je nadále 129, v nemocnicích leží desítky zraněných

Ráno po teroristickém útoku před koncertní síní Bataclan

Ráno po teroristickém útoku před koncertní síní Bataclan Zdroj: ctk/ap

Počet obětí páteční série pařížských atentátů zůstává oficiálně na 129 i poté, co ústředí pařížských nemocnic (AP-HP) zveřejnilo informaci, že v nemocnici zemřeli tři vážně zranění. Agentura AFP poté napsala, že počet obětí vzrostl na 132, ale AP-HP později vydalo prohlášení, že oficiální bilance mrtvých zůstává neměnná oproti sobotnímu stavu, kdy pařížský prokurátor François Molins oznámil, že obětí na životech je 129.

Podle předchozích zpráv byl velmi vážný stav u 99 zraněných. Dnešní prohlášení uvádí, že na jednotkách intenzivní péče je dosud 42 lidí. Ze 415 osob, které po útocích přijaly pařížské nemocnice, jich 218 už bylo propuštěno.

Mezi oběťmi, na jejichž identifikaci forenzní experti pracovali ještě dnes, je také zhruba dvacet cizinců z nejméně 13 zemí. ČR mezi nimi podle dostupných informací není.

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová stanici BBC potvrdila, že mezi oběťmi atentátů je jeden Brit a další občané Británie mohou být zraněni. Podle dosavadních informací jsou mezi mrtvými cizinci lidé ze 13 zemí. Jde o USA, Tunisko, Švédsko, Mexiko, Španělsko, Rumunsko, Portugalsko, Maroko, Chile, Británii, Belgii, Alžírsko a Německo.