Střelec z budovy estonského ministerstva zabit policií

Estonsko

Estonsko

Obrojený muž dnes pronikl do budovy estonského ministerstva obrany v hlavním městě Tallinnu, kde vzal jako rukojmí dvě osoby. V budově odpálil nekolik kouřových bomb. Rukojmí osvobodilo policejní komando, které také zastřelilo útočníka, informuje estonský deník Postimees.

Ke střelbě došlo v půl čtvrté místního času, podle místní rozhlasové stanice ERR za ní stál bývalý voják estonské armády. „Nemáme žádnou informaci, která by to potvrzovala, ten muž ani neměl vojenskou uniformu,“ řekl k tomu pro Postimees člen bezpečnostní policie Martin Arpo.

Motiv útočníkova činu zatím není znám. Smrt útočníka potvrdila v tiskovém prohlášení prokuratura. „Nikdo další nebyl zraněn,“ dodává v prohlášení. Mluvčí prokuratury ale uvedla, že muž, který se narodil v roce 1954, spáchal sebevraždu. Ministr obrany Mart Laar byl v době útoku mimo budovu. Výbuch úřad nijak vážně nepoškodil.

Podle reportérů vyskočili během útoku z oken kanceláři na ulici dva zaměstnanci a v panice z místa utekli. Agentura ITAR-TASS ale tvrdí, že oknem utekli dva útočníci, kteří zmizeli ještě před příjezdem policie.