Trump: Obvinění bývalého šéfa kampaně s Ruskem nesouvisí

Bývalý volební manager Donalda Trumpa Paul Manafort

Bývalý volební manager Donalda Trumpa Paul Manafort Zdroj: Profimedia.cz

Donald Trump a Sergej Lavrov
Donald Trump
Donald Trump
4
Fotogalerie

Americký prezident Donald Trump na twitteru znovu zopakoval, že obvinění jeho někdejšího šéfa kampaně Paula Manaforta nijak nesouvisí se spoluprácí volebního štábu s Moskvou. Svého někdejšího člena kampaně George Papadopoulose, který se přiznal, že se stýkal s lidmi reprezentujícími ruské zájmy, pak označil za již odhaleného lháře.

"Jak řekl právník Paula Manaforta, nejsou tam žádné tajné dohody a zmíněné události se staly dlouho předtím, než vstoupil do kampaně," napsal Trump. "Jen málo lidí znalo mladého a nízko postaveného dobrovolníka jménem George, u kterého se již prokázalo, že je to lhář. Zkontrolujte demokraty!" dodal republikánský prezident na adresu Papadopoulose.

Agentura AP v této souvislosti připomněla, že Trump jmenoval Papadopoulose jedním ze svých poradců pro zahraniční politiku a že tak učinil v době, kdy byl vystaven tlaku veřejnosti, aby prokázal, že se v případě zahraniční politiky může spolehnout na odborníky. AP také poznamenala, že Trump o Papadopoulosovi loni v březnu hovořil jako o "skvělém chlapíkovi".

Právě Papadopoulos znamená podle amerických médií pro Trumpa mnohem větší problém, než je obvinění Manaforta. Papadopoulos se totiž přiznal, že se během kampaně sešel s lidmi reprezentujícími ruské zájmy a že o tom vyšetřovatelům původně lhal.