Jaroslav Bukovský: Která z akcií technologických gigantů vydělá do roka a do dne sto procent?

Apple si prožil svoje mezi srpnem a říjnem, kdy se zdálo, že pod fabrikou na jablečné mobily se otevřely tekuté písky. Akcie je i tak letos alespoň na nule, dokáže ještě vydělat?

Apple si prožil svoje mezi srpnem a říjnem, kdy se zdálo, že pod fabrikou na jablečné mobily se otevřely tekuté písky. Akcie je i tak letos alespoň na nule, dokáže ještě vydělat? Zdroj: Reuters

Jednou jsi dole, jednou nahoře. Hluboko v oné první fázi se letos na Wall Street nachází hned několik kultovních technologických akcií. Jistě, zajímavé akciové tipy na levné nákupy se dají hledat i mezi méně známými, až „no name“ tituly, pro leckoho jsou ovšem nejatraktivnějším zbožím právě zesláblí giganti. Spektakulárním smolařem jsou akcie Meta Platforms, které mají letos za sebou šedesátiprocentní propad. Apple si prožil svoje mezi srpnem a říjnem, kdy se zdálo, že pod fabrikou na jablečné mobily se otevřely tekuté písky. Akcie je i tak letos alespoň na nule, dokáže ještě vydělat? O čtvrtinu slabší je Microsoft, o třetinu Alphabet, téměř o polovinu pak čínská divoká karta Alibaba.

Investorský svět se pochopitelně ptá, kudy dál. Jednou z možných nápověd mohou být aktuální cílové ceny a doporučení analytiků. Které ze zmíněných akcií analytici momentálně přisuzují na burze největší roční růstový potenciál a kolik mají nákupních a prodejních doporučení? 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!