Nehledejte drobné, bezkontaktní nálepka je rychlá a stylová

Nehledejte drobné, bezkontaktní nálepka je rychlá a stylová

Nehledejte drobné, bezkontaktní nálepka je rychlá a stylová

Obliba bezkontaktních plateb v České republice roste. Zvládne je již 42 % z 10 milionů platebních karet, které u nás máme. Trendu vycházejí vstříc i obchodníci, bezkontaktně komunikuje už polovina jejich terminálů. Podle údajů ČSOB se od zavedení bezkontaktních karet zvýšil počet nákupů placených kartou o 40 % a objem měsíčních plateb vzrostl o 12 %.

Odzvonilo dobám, kdy jste kvůli jedné kávě v rychlém občerstvení museli lovit drobné v kabelce nebo po kapsách. ČSOB svou nabídku nyní vylepšuje o bezkontaktní nálepky. Ty jednoduše nalepíte na mobil, peněženku nebo jiný předmět, který máte neustále po ruce. Díky nálepkám se placení stává ještě rychlejším a pohodlnějším, a to i na internetu.

„Dříve naši klienti použili kontaktní platební kartu u obchodníka asi šestkrát do měsíce, bezkontaktně nyní měsíčně zaplatí desetkrát. Mění se i výše jejich měsíční útraty, z 6 200 vzrostla na 7 500 Kč,“ popisuje trendy Jana Opršalová, výkonná manažerka útvaru Platební komfort a služby ČSOB.

Plaťte bezpečně a s výhodami

Platební nálepky jsou chráněny stejně jako bezkontaktní karty. Ačkoliv do 500 Kč nezadáváte PIN, o bezpečnost se obávat nemusíte. „V případě zneužití nálepky vracíme klientovi peníze zpět na účet, a to i tehdy, pokud nálepka není pojištěná. Jestliže chce klient ochránit i své osobní věci, v základní verzi si spolu s nálepkou pojistí i peněženku, klíče nebo doklady až do výše 20 000 Kč,“ vypočítává Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Banky si svých klientů váží, a u poskytovaných služeb jdou proto často za rámec běžného standardu. Například kreditní nálepka ČSOB vám při zaplacení vybraného zboží automaticky prodlouží záruku o 1 rok a také jej pojistí na 6 měsíců proti poškození, zničení nebo odcizení. Až vám příště upadne mobil nebo tablet, zaplatí rozbitý displej pojišťovna.

Praktické a stylové placení

Bezkontaktní nálepka je praktická. Ocení ji všichni lidé, kteří chtějí platit rychle a jednoduše. U ČSOB máte navíc možnost zvolit si u nálepky svůj vlastní design. Kromě výběru z několika motivů si můžete navrhnout i její zcela osobitý vzhled, například s obrázkem partnera, dítěte nebo domácího mazlíčka.

Vedle originálního designu máte na výběr jak debetní, tak i kreditní nálepku. ČSOB kreditní nálepka MasterCard World vám navíc ušetří 1 % z každého nákupu.