Pražská burza na konci týdne oslabila. Nejvíce přispěly bankovní společnosti.

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne oslabila. Index PX poklesl o 0.19 procenta na 1177,31 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které ztratily 0.91 procenta a banky Moneta, které klesly o 0.32. Společně se podílejí na PX indexu 8.86 procenty. 

Nejvýraznější pokles postihl akcie České zbrojovky a rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie telekomunikační firmy O2 a výrobce nápojů Kofola.Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Největší pokles vykázaly akcie České zbrojovky, které odepsaly 0.92 procenta na 431 korun.

Nedařilo se ani akciím rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které ztratily 0.91 procenta. Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry operátora O2, které si polepšily o 0.85 procenta na 297 korun. Dále pak rostly cenné papíry nápojářské společnosti Kofola o 0.71 procenta na 284 korun.